П`ятниця, 17.05.2024, 12:21
Вітаю Вас, Гость
Головна » 2016 » Січень » 21 » Поліомієліт, ГРВІ у дитини: його небезпека, лікування та попередження
20:29
Поліомієліт, ГРВІ у дитини: його небезпека, лікування та попередження

Сьогодні відбулася зустріч учнів нашої школи з медичною сестрою ФАПу с.Завадівка.

На данній зустрічі учні були ознайомлені з хворобами Полімієліту та ГРВі.

Поліомієлі́т  — гостре інфекційне захворювання, яке спричинює поліовірус. Хвороба здатна перебігати з ураженням ЦНС, з виникненням парезів і паралічів, іноді закінчуватися смертю захворілого.

Вірус поліомієліту поширюється від людини до людини через фекалії та слину, особливо через заражену їжу та воду. Найбільш вразливими до поліомієліту є діти віком до п'яти років. Поліомієліт невиліковний, але його поширенню можна запобігти шляхом вакцинаціїВакцину від поліомієліту вводять декілька разів, і вона захищає дитину на все життя.

Гостра респіраторна вірусна інфекція (ГРВІ) — кожна з групи вірусних інфекцій, яка характеризується загальним інтоксикаційним синдромом і переважним ураженням слизових оболонок дихальних шляхів, інфекційна хвороба верхніх дихальних шляхів, яка легко поширюється. Відома значна кількість збудників (понад 200), які належать до різних нозологічних груп вірусної природи (віруси грипупарагрипуаденовіруси,респіраторно-синцитіальні вірусикоронавірусипікорнавірусириновірусиентеровірусивіруси герпесу й інші), що тісно пов'язані з захворюваннями респіраторного тракту людини, спричиняючи розвиток ГРВІ. Джерело інфекції — хворий з клінічно вираженою або безсимптомною формою хвороби. Шлях передавання — повітряно-краплинний і фекально-оральний.

 

Переглядів: 356 | Додав: D-G | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]